Waarom geluidsbegrenzing?

De Horeca wordt steeds meer aan banden gelegd en vergunningsvoorwaarden worden aangescherpt. Veel ondernemers worden gedwongen een geluidsbegrenzer toepassen om het maximale geluidsniveau te beteugelen. Helaas werken deze apparaten niet altijd even fraai; de doorsnee begrenzer is goed hoorbaar in het klankbeeld door “pompen” of door compressie van de dynamiek.

Wij gebruiken verschillende typen begrenzers die deze nadelen niet hebben. Daarnaast hebben wij ook een begrenzer die spraak anders behandelt dan muziek, om de spraak enkele decibels extra ruimte te geven. Zo wordt uw spraak weer verstaanbaar ondanks een strakke begrenzing.

Hoeveel vraag er tegenwoordig ook is, het aanbod en informatie over begrenzers is miniem. Daarom proberen wij op deze site wat meer duidelijkheid te geven over de geluidsbegrenzer in het algemeen.

De geluidswaarden worden weergegeven in dB’s. Om dit goed te kunnen waarnemen heb je een zogenaamde dB meter nodig. Er zijn applicaties te verkrijgen zodat uw telefoon functioneert als dB meter. Tevens zijn er dB meters te koop vanaf €69,-. U moet dit echter wel zien als een indicatie en niet als een echte meting.